Ako schudnúť po Vianociach?

Ako schudnúť po vianociach? - ResizedImage521349-CHUDNUTIE-K-TEXTU

Udržte si svoju hmotnosť v každom veku!

Je dôležité udržať si zdravú telesnú hmotnosť v akomkoľvek veku. Nadváha v kombinácii so starnutím môže byť vnímaná ako veľmi rizikový faktor rôznych civilizačných chorôb (srdcová a cievna choroba, diabetes 2. typu, rakovina hrubého čreva, zlá pohyblivosť kvôli tlaku na vaše kĺby a svaly). Tieto ochorenia sú veľkou hrozbou, ak máte nadváhu, a to aj bez ohľadu na váš vek. Keď je vám 20 alebo 30 rokov, zdá sa udržanie hmotnosti veľmi jednoduché, postačí drobné zmeny v jedálničku, popr. zvýšenie aktivity. V strednom veku už udržanie si zdravej váhy vyžaduje ďaleko viac úsilia. Je to dané najmä tým, že naše svalové tkanivo sa s vekom prirodzene zmenšuje, svoju úlohu zohrávajú aj hormonálne zmeny. Pri úbytku svalového tkaniva, klesá miera a rýchlosť spaľovania prijatých kalórií v potrave. Preto je veľmi dôležité poznať svoje telo, vnímať ako funguje a nebyť k nemu ľahostajný. Starostlivosť o telo a jeho hmotnosť bude vzápätí odmenená ľahšou pohyblivosťou, vyššou kondíciou a sebavedomím.

Toľko potrebná aktivita!

Športovať možno v každom veku, len je potrebné dávku športovej aktivity pozmeniť, či vybrať iný vhodnejší šport. V priebehu života budete možno musieť vymeniť beh za pešiu turistiku, vzpieranie za jogu alebo plávanie. Zvýšená aktivita je nielen prevenciou nadváhy a obezity, ale tiež vhodný začiatok zmeny životného štýlu.



Zmena životného štýlu

Neoddeliteľnou súčasťou zmeny životného štýlu je okrem zvýšenej aktivity úprava stravovacích návykov, ku ktorej môžu pomôcť vhodné doplnky stravy. Z ponuky na trhu je možné vybrať tie, ktoré budú najlepšie vyhovovať vášmu životnému štýlu a vašim potrebám.

Máte radi tučnejšie jedlo a ťažko sa s ním lúčite? Ponúkame Vápomocníka, ktorý nedovolí stráviť všetok prijatý tuk, a tak Vám pomôže pri znižovaní vstrebávanie tukov zo stravy a postupnej zmene jedálnička. Produkty obsahujú rozpustnú a nerozpustnú vlákninu, ktorá na seba viaže tuk z prijímanej potravy. Naviazaný tuk je bez ďalšieho metabolického spracovania vylúčený von z tela.

Chcete, aby váš pohyb bol čo možno najefektívnejší? Cítite veľké premáhanie začať sa hýbať a radi by ste, aby spaľovanie tukov bolo čo najefektívnejšie? Aj v tomto prípade máme pre Vás radu. Pred cvičením alebo prechádzkou je vhodné už učinné spalovače, ktorý napomáhajú zrýchleniu metabolizmu a uvoľneniu maximálneho množstva energie.



Niečo pre milovníkov kávy

Hit posledných rokov uspokojí milovníkov kávy. Veľmi kvalitná zelená kávaje výborným antioxidantom a doplnkom pri zmene životného štýlu a kontroly vašej hmotnosti. Extrakt zo zelenej kávy alebo čistú mletú zelenú kávu je vhodné konzumovať vo forme kapsúl alebo jednoducho vmiešaní do vášho obľúbeného nápoja, napr. čaju alebo iba zmiešanú s vodou (max.90 °C). Nepridávajte cukor ani iné sladidlo. K predvianočnej a vianočné pohode odporúčame nápoj zo zelenej kávy s prídavkom korenia (klinček, škorica, zázvor), ktoré vykúzli veľmi chutný a výnimočný nápoj pre chvíle pohody, a navyše korenie vedľa zelenej kávy ešte viac podporí zrýchlenie metabolizmu. Zelená káva obsahuje vysokú koncentráciu chlorogénovej kyseliny a menej kofeínu v porovnaní s kávou praženou. Z dôvodu vysokého obsahu aktívnych látok je vhodné piť asi 10 min. pred jedlom. Odporúčame piť nápoj minimálne 3x denne.