Vitamíny pre Váš mozog!

Vitaminy pre vaš mozog! - Bez názvu

Vitamíny pre Váš mozog!

Stresujete v práci a neviete sa dať dokopy? Neviete sa sústrediť v priebehu pracovného dňa? Vaš mozog tiež niekedy potrebuje „doping“ a pomôcť, aby pracoval pre Vás čo najlepšie.

Jooble verí,  že pre väčšinu ľudí je veľmi dôležité podporovať mozgovú činnosť a pamäť. Poďme sa pozrieť na niekoľko tipov, ktoré majú pozitívny vplyv na mozog.

  1. Omega - 3 (EPA, DHA)

Dokozahexaénová kyselina (alebo ak DHA) je zásadnou štrukturálnou zložkou mozgu a sietnice. Približne 60 percent z mozgu sa skladá z tukov, 25 percent z nich je DHA. Omega-3 sú mastné kyseliny, ako aj DHA a sú považované za nevyhnutné, pretože si ich vaše telo nevie vytvoriť a je potrebné ho dostať z vašej každodennej stravy.   Keď je váš príjem omega-3 tukov nedostatočný, vaše nervové bunky stuhnú a sú náchylnejšie k zápalu. Chýbajúce mastné kyseliny omega-3  sú nahradené cholesterolom a omega-6. Intenzívny výskum za posledné štyri desaťročia ukazuje, že mastné kyseliny omega-3 môžu pomôcť znížiť príznaky rôznych psychiatrických ochorení a degeneratívnych porúch mozgu. Nízke hladiny DHA sú spojené so stratou pamäti a vzniku Alzheimerovej choroby. Odporúčame zamerať na mastné kyseliny omega- 3.

  1. Obezita a mozog

Obezita zvyšuje v tele hladinu zápalových chemikálií známych ako cytokíny, ktoré silne poškodzujú funkciu mozgu.

  1. Ginkgo biloba

Ginko biloba je zrejme najstaršou rastlinou na našej planéte. Obsahuje široké spektrum prospešných látok – flavonoidy, terpenlaktony, fenolové látky, organické kyseliny a pod. Tieto sa vyznačujú antioxidačnými účinkami a zvyšujú prekrvovanie periférnych častí tela ako je napr. mozog, prsty na rukách, nohách a pod. Extrakty z ginko biloby posilňujú pamäť a pomáhajú pri liečbe Alzheimerovej choroby.

  1. Vitamín B-12

Vitamín B12 (kobalamín) je vitamín zo skupiny vitamínov B rozpustných vo vode. Okrem toho je nevyhnutný pre správnu funkciu nervového systému a zlepšuje pamäť. Jeho zdroje sú hlavne vajcia, mlieko, syry, mäso a vnútornosti. S ohľadom na to, že sa mäso a vnútornosti sa zle trávia, dochádzajú k zvýšeniu hnilobných procesov v črevách, potom odporúčame veľmi obmedzenú konzumáciu. Je vhodnejšie dopĺňať viac klíčených potravín.

Jooble verí, že táto informácia bude pre Váš užitočná a tiež Vám rád pomôže nájsť si zamestnanie na https://sk.jooble.org/