Zvlhčujúce očné kvapky s obsahom heparínu na zvlhčenie a starostlivosť o rohovku a spojovku pri podráždených, červených, páliacich a svrbiacich očiach
Skladom - dodávame do 48 hodín
Zvlhčujúce očné kvapky s obsahom heparínu na zvlhčenie a starostlivosť o rohovku a spojovku pri podráždených, červených, páliacich a svrbiacich očiach.
Zloženie: 1 ml obsahuje 1 mg hyaluronátu sodného, 1300 IU/ml heparinu sodného (z črevnej sliznice prasiat), glycerol, kyselinu citrónovú bezvodú, natrium-citrát a sterilnú vodu. Viac na adc.sk
Príznaky podráždených očí sú pálenie, svrbenie, slzenie, pocit piesku v očiach, či suché oči. Po pošúchaní očí cez viečko, však problémy zostávajú. To je znamenie, že oko nie je dostatočne zvlhčené. Povrch zdravého oka je pokrytý hladkým, rovnomerne rozpestreným slzným filmom, ktorý oko uchováva funkčným a vyplavuje čiastočky prachu a nečistôt. Oko zároveň zaťažujú vonkajšie podmienky a znižujú tak fyziologickú funkčnosť sĺz. Patrí sem aj pobyt v klimatizovaných, či prašných miestnostiach, alebo intenzívna práca pred obrazovkou počítača. Taktiež s postupujúcim vekom sa tvorba sĺz znižuje.
HYLO PARIN® obsahuje sodnú soľ kyseliny hyalurónovej, prirozenú látku, ktorá se nachádza nielen v oku, ale aj v ostatných častiach ľudského tela. Táto látka má jedinečné fyzikálne vlastnosti - vytvára rovnomerný, stabilný a dlhodobo priľnavý zvlhčujúci film, ktorý odoláva odplaveniu. Túto bioadhezívnu vlastnosť podporuje heparin. Heparin je tiež fyziologická substancia, ktorá sa svojou chemickou štruktúrou podobá sodnej soli kyseliny hyalurónovej. Sodná soľ kyseliny hyalurónovej a heparin ošetrujú rohovku a spojovku a spoločne s prirodzenými slzami zvlhčujú povrch oka. Oko je zabezpečené dlhodobo priľnavým a stabilným slzným filmom, a tak chránené pred dráždením okolitého prostredia. Vzhľadom na to, že HYLO PARIN® obsahuje fyziologické substancie a neobsahuje konzervačné látky je všeobecne veľmi dobre znášaný.
Trieda zdravotníckej pomôcky: III - ZP trieda III
Legislatívne zatriedenie: ZPO - Zdravotnícke pomôcky
Metóda skladovania: N - Normálna teplota